Freezzz Beezzz

Freezzz Beezzz

Ons team werd opgericht in november 1986 door Jan Loontiens en Guido De Meulenaere. Deze 2 spelers leerden ultimate frisbee spelen in hun studententijd in Leuven. Na de studies konden ze hun enthousiasme overbrengen op heel wat Bruggelingen.

Door de jaren heen groeide het aantal leden gestaag en intussen hebben we een zeer bloeiende jeugdwerking.

De laatste 25 jaar hebben we ook al aardig wat prijzen gesprokkeld. Het eerste tornooi werd gewonnen in februari 1998 in Enschede. Sindsdien werden we meermaals kampioen van Belgie indoor.

Vanaf de winter van 2000-2001 speelden we 5 seizoenen mee in de Nederlandse indoorcompetitie. Het eerste jaar werden we vice-kampioen. In de seizoenen ’01-’02 en ’02-’03 konden we de titel vieren.

We werden ook al 7 maal Belgisch beachkampioen en in oktober 2013 werden we voor het eerste Belgisch outdoorkampioen in de mixed divisie.

In april 2015 volgende de eerste Belgische outdoortitel en in de zomer van 2017 werden we opnieuw outdoor kampioen.

In 2017 slaagden we er als eerste team in om in hetzelfde jaar Belgisch kampioen te worden zowel op gras, in zaal en op het strand!

In 2014 (Lecco, Italië) en 2018 (Cincinatti, Ohio, USA) speelden we mee op het wereldkampioenschap voor clubs.

In 2018 wonnen we ons eigen Tom's Tourney!

We hebben meer dan 230 leden en er wordt gespeeld in 8 verschillende teams.

Om de exacte uurregeling van de trainingen - en eventuele uitzonderingen - te weten check je best het trainingsschema op onze website www.frisbee.be